Sitede aranacak metin :

 
   Ana Sayfa
   Yazılar
   Fıkralar
   Antolojim
   Sair Maho
   Mizahi Siirler
   Mizahi Yazılar
   Duvar Yazıları
   Ilginc Haberler
   Deyim Hikayeleri
   Faydalı Linkler
   Müzik



Google

VIDI VIDI ROBOTU


TOKYO- Mavi pembe renkli, büyük bir saatli radyoyu andıran robot Memoni'nin özelliği, sahibiyle gün boyu çene çalabilmesi.
Robotu üreten Tommy oyuncak firması çalışanlarından Haruhişa Ujita, "Menoni insan sesini ayırt edip karşılık verebilen tek robot" diyor! Ujita robotun özellikle yalnız yaşayan kadınlar ve çocukları evden ayrılınca yalnızlık çeken kadınlar için tasarlandığını belirtiyor.
Menoni'nin 20 bin kelimelik bir hafızası var. Ama zamanla, sahibinin onunla konuşma sıklığına bağlı olarak 3 bin yeni kelime daha "öğrenebiliyor". Çoğu evde yıllarca yemek hazır mı, neredeydin, su getir türü 300-350'den fazla kelime gerektirmeyen bir dille konuşulduğu düşünülürse, hiç fena sayılmaz.

2 bin sözcükle sohbet
Menoni ayrıca sözlerini yüz ifadeleriyle besliyor! Robotun ekranında söylediği söze uygun olarak 20 bin değişik ifadeden biri beliriyor ve pek çok manken-oyuncuyla karşılaştırıldığında insanın Menoni'ye robot demeye dili varmıyor!
Peki Menoni'nin muhabbeti nasıl? Tommy firmasının yetkilileri bunu da şöyle açıklıyor:
"Örneğin ona "Yapay Zeka" filmini izledim" dedikten sonra ertesi gün yine bu filmi dile getirirseniz, "Yapay Zeka, iyi bir bilim kurgu filmi değil mi?" diye soruyor. Ya da "yarın sabah 07.00'de kalkmalıyım" derseniz, o da size "uyandırayım mı?" diye soruyor ve istenilen saate uyandırıyor." 24 Ekim'de Japonya'da piyasaya çıkacak olan Menoni, 165 dolardan (yaklaşık 256 milyon lira) satılacak. (afp)

14.10.2001-Radikal Gazetesi

Kategori » Ilginc Haberler


Mahmut Esat ERYILMAZ © Tüm Hakları saklıdır...